petek, 4. maj 2012

rumeni kroznik part VI.

Zadnje tedne sem bolj len, da bi sel v trgovino kupit kruh. Ko sva zivela na Brezovci/Vic, sem pekel kruh a mi ni ratal nevem kako dober, tako da sem sedaj spet poizkusil zmesti nekaj moke in uspelo je.
Kruh je popolnoma VEGAN in ne glede na to, da nekdo misli, da je glavna sestavina jajce in mleko, naj povem, da se zelo moti.

Moje sestavine so:
-crna moka, moka (gladka) tip 500, moka (ostra) tip 480
-1 cebula
-kvas v prahu (1 vrecka)
-voda
-sezam
-sir, po zelji dam 5min preden povlecem kruh iz pecice.
Cas pecenja 45min na 210c.
Cebulo sesekljam na drobno, nato jo poprazim na olivnem olju. Preden vnesem kvas v posodo moke, stresem cebulo in dobro premesam z moko.
Sezam zdrobim v meznerju.
Preden naredim zemlje, testo vsake 30min pregnetem, da je bolj rahlo. To storim 2x.
 Ne priporocam nutele na teh zemljicah, ker je cuden okus z cebulo :DD
Dober tek!
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...